Hedefler

2021 YILINDA BİR SONRAKİ YIL İÇİN KARARLAŞTIRILAN HEDEFLER

Hedef-1 Birliğimizin üyesi bulunan mahalli idareler ile sektör bileşenlerini bir araya getirerek, İlimizin sorunlarına ve çözümüne yönelik ortak kararlar almak, Birlik ve Mahalli İdareler arasındaki iletişim ve işbirliğini geliştirmek; mahalli idarelerin görev alanı içerisinde yapmakla görevli ve yükümlü oldukları, fakat maddi ve teknik imkânların yetersizliği nedeniyle tek başlarına yerine getiremedikleri altyapı ve hizmet yatırımlarına destek vermek,
Hedef-2 İlimiz turizminin buna bağlı olarak Ülke turizminin gelişmesini ve tanıtımını sağlamak; ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına katılmak; turistik değerlerin tanıtımını sağlamak, birlikte çalışarak birlikte tanıtım yapmak,
Hedef-3 Birlik mahalli idare üyeleriyle birlikte ilçelerde değerlendirilemeyen alternatif turizm alanlarına yönelik projeler yapmak ve bu alanları turizme kazandırarak insanların kullanımına açmak ve işletmeciliğini yapmak,
Hedef-4 Mevzuat çalışmalarına destek vermek; turizme eğitimli eleman yetiştirilmesi yönünde ortak çalışmalarda bulunmak,
Hedef-5 Hayata geçirdiğimiz “www.antalya.com.tr” web sitesinin geliştirilmesi, kurumlar arasında entegrasyonun sağlanması ve akıllı kent uygulamalarının aktive edilmesini gerçekleştirmek,
Hedef-6 Turizm amaçlı kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif çalışmalarda bulunmak; turizmin çeşitlendirilmesi hususunda projelerin hayatiyete geçirilmesini sağlamak,

HEDEF 1: BİRLİĞİMİZİN MAHALLİ İDARE ÜYELERİ İLE SEKTÖR BİLEŞENLERİNİ BİR ARAYA GETİREREK, BÖLGENİN SORUNLARINA VE ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK ORTAK KARARLAR ALMAK
1.1- 2021 yılında, Birliğimizin mahalli idare üyeleri ile sektör bileşenlerini bir araya getirmek; Antalya’nın sorunlarına ortak çözümler aramak ve bölgenin kültür, turizm ve ticaret yönünden gelişmesine yönelik çalışmalarda bulunmak.
1.2- İşbirliği, deneyim paylaşmak amacıyla ziyaretler, eğitim seminerleri, iş birliği sözleşmeleri ile protokoller yapmak ve ortak toplantılar düzenlemek; diğer mahalli idare birlikleri ile de işbirliği içinde bulunmak.
1.3- Birlik üyelerine eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapmak.
1.4- Diğer mahalli idare birlikleri ve belediye birlikleri ile ilgili diğer kuruluşlarla ortak konferans ve sempozyumlar düzenlemek.
1.5- Mahalli idarelerin görev alanı içinde ve yapmakla görevli ve yükümlü oldukları, fakat maddi ve teknik imkânların yetersizliği nedeniyle tek başlarına yerine getiremedikleri altyapı ve hizmet yatırımlarını gerçekleştirmek veya destek vermek.

HEDEF 2:BÖLGE TURİZMİN GELİŞMESİNİ VE TANITIMINI SAĞLAMAK
2.1- Birlik Başkanı ve üyeleri ile birlik personelinin, mahalli idare birlikleri personeli ve diğer ilgili kuruluşların katıldığı eğitim etkinlikleri düzenlenecektir. Ayrıca, Birliğimize üye deniz turizm tesisi ve konaklama tesisleri ile birlikte etkinlikler gerçekleştirilecektir.
2.2- Bölge turizminin geliştirilmesi ve tanıtımına yönelik ulusal ve uluslararası ölçekte düzenlenen turizm, seyahat ve tanıtım fuarlarında daha büyük bir alanda “ANTALYA” çatısı altında toplanarak bütçemiz doğrultusunda katılımda bulunmak ve stant açılmasını sağlamak.
2.3- Mahalli idare, bölge STK ve turizmcileri ile toplanarak turistik değerlerin yaşatılması ve tanıtımına yönelik çalışma ve etkinliklerde bulunmak.
2.4- Birlik bünyesinde çıkartılacak broşür veya dergi ile İlimiz ve Birliğimizin tanıtımı yapılacak; çıkarılacak bu yayınlarla Birlik imkânları ölçüsünde tüm ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtımının yapılması sağlanacaktır.
2.5-Turizm konaklama tesisleri ile deniz turizm tesislerinin sorunlarına yönelik rehberlik çalışmalarında bulunmak.

HEDEF 3: İLÇELERİMİZDE DEĞERLENDİRİLMEMİŞ ALTERNATİF TURİZM ALANLARINA YÖNELİK PROJELER YAPMAK VE BU ALANLARIN TURİZME KAZANDIRILMASINI SAĞLAMAK
3.1- Ekolojik ve alternatif turizm ile geleneksel kültürün tanıtımına yönelik altyapı yatırım ve çalışmaları gerçekleştirmek.
3.2- Özellikle İlçelerimizde değerlendirilmemiş ve turizme kazandırılması gereken alanların Turizm Birliğine tahsisi veya kiralanması hususunda ilgili Bakanlıklar nezdinde çalışmalar yapmak ve bu alanlara yönelik projeler yapmak.
3.3- Birliğimize verilen turizm alanlarının sağlıklı, temiz ve hijyenik bir şekilde insanlarımızın kullanımına sunmak için Birliğimizce oluşturulmuş Antalya Turizm Birliği İktisadi İşletmesi İle işletmeciliğinin yapılmasını sağlamak.

HEDEF 4:MEVZUAT ÇALIŞMALARINA DESTEK VERMEK, TURİZME EĞİTİMLİ ELEMAN YETİŞTİRİLMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMALARDA BULUNMAK
4.1-Merkezi idare tarafından hazırlanan mahalli idarelere yönelik mevzuat çalışmalarına destek vermek, katkı sağlamak ve Birliğimizin menfaatleri doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunmak.
4.2-Birliğimiz ile diğer mahalli idareler arasındaki ilişkileri geliştirerek; mahalli idarelerden gelen talepler doğrultusunda, ücretli veya ücretsiz olarak diğer mahalli idareler kurum ve kuruluşların personellerine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemek.
4.3-Birliğimize üye turizm tesislerinin nitelikli personel ihtiyaçlarının sağlanmasına yönelik mahalli idare üyelerimiz, İlimizde bulunan Üniversiteler ile İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine gidilerek, meslek edindirme kurslarının düzenlenmesine çalışmak veya açılmış olan kurslara destek olmak. Kurslarda başarılı olan elemanların istihdamına ilişkin çalışmalarda bulunmak.
4.4-Yabancı ülkelerden İlimizde turizm alanında çalışmak veya staj yapmak üzere gelen/gelecek insanlara ya da turizm alanında eğitim görmek amacıyla üniversitelerimize gelen öğrencilerin turizm sektörü işletmeleriyle işbirliğine gidilerek, rehberlik ve istihdam çalışmalarında bulunmak.

HEDEF:5 www.antalya.com.tr SİTESİNİN MAHALLİ İDARELER VE SEKTÖR BİLEŞENLERİ İLE İŞBİRLİĞİNİ SAĞLAMAK
5.1- Hayata geçirdiğimiz “www.antalya.com.tr” web sitesinin geliştirilmesi, kurumlar arasında entegrasyonun sağlanması ve “akıllı kent” uygulamalarının aktive edilmesini gerçekleştirmek,
5.2- TÜRSAB’la işbirliğine gidilerek, seyahat acentelerinin site içerisinde yer almalarını sağlamak.
5.3- 2022 yılı turizm fuarlarının yapılamaması halinde, planlanan bütçenin yurtiçi-yurtdışı kitlesel ve kişisel reklamlara aktarılarak, yönlendirmelerin www.antalya.com.tr adresine yapılması, böylece bölge tanıtımın yapılarak ziyaretçi sayılarının arttırılması hedeflenmektedir.

HEDEF 6: TURİZM AMAÇLI KÜLTÜREL, SOSYAL, SANATSAL VE SPORTİF ÇALIŞMALARDA BULUNMAK, TURİZMİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİNE YÖNELİK PROJELERİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK
6.1- Proje hazırlama, geliştirme ve uygulama çalışmalarına ağırlık verilerek turizmin çeşitlendirilmesi ve bölgemizde 12 ay boyunca turizmin sürdürülebileceğini ortaya koymak; bu konuda yerel insanlarımızda farkındalığın oluşmasını sağlamak.
6.2- Sürdürülebilir alternatif ve ekolojik turizm uygulamalarını gerçekleştirmek. Bu konuda kamu kurumlarıyla ve turizm teşebbüsleriyle çalışmalarda bulunmak.
6.3- İlimiz sınırlarında eski köy statüsündeyken, 6360 sayılı Yasa ile mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde, turizme açılabilmesine yönelik çalışmalarda bulunmak; bölgede geleneksel kültüre ait dokuma, el işi, el sanatları ve benzeri ürünlerin üretilmesi ve tanıtılmasına dönük çalışmalarda bulunmak.
6.4- Bölgenin gelişimi, tanıtımı ve turizm amaçlı kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerin yapılması hususunda çalışmalarda bulunmak.
6.5- Bölgelerde geleneksel kültürün yaşam motifleri, eşya ve tasvirlerinin sergilenebileceği bir yerin yapılmasını sağlamak.