Kuruluş

Birliğimiz; 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 4. maddesi ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 3. maddesine göre, Resmi Gazetenin 13.02.2008 tarih 26786 sayılı nüshasında yayımlanan Bakanlar Kurulunun 04/02/2008 tarih ve 2008/13227 sayılı kararı ile kurulmuştur.

Antalyamızda tüzel kişiliğe sahip turizm koruma ve altyapı hizmet birliği olarak, yalnızca Birliğimizin olması ve İlimizde turizmin bütüncül bir anlayışla ele alınması, turizmin geliştirilmesi, profesyonel tanıtım çalışmalarının yapılması, kültür-turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının gerçekleştirilmesi açısından, Turizm Birliğimizin İlimize toptan hizmet vermesinin gerekliliği ihtiyaç olduğundan; Birlik Meclisimiz 16.09.2019 tarihinde yaptığı toplantısında tüzük değişiklikleri kabul edilerek, tüm Antalya’mızın turizmine katkı sağlaması amaçlanmış ve adının da “Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği” olarak, kısa adının ise “ANTAB” olmasına karar verilmiştir.

Birliğimizin faaliyet alanı; coğrafi, kültür, turizm ve ekonomik hizmet gerekleri açısından Antalya belediyelerinden Birliğe katılanların yetki ve sorumluluk alanları Birliğin faaliyet alanını ifade etmekte olup; Birliğin çalışma süresi sınırsızdır.

Birliğin üyeleri; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akseki Belediyesi, Alanya Belediyesi, Demre Belediyesi, Döşemealtı Belediyesi, Elmalı Belediyesi, Finike Belediyesi, Gazipaşa Belediyesi, İbradı Belediyesi, Kaş Belediyesi, Kemer Belediyesi, Kepez Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, Korkuteli Belediyesi, Kumluca Belediyesi, Manavgat Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Serik Belediyesi ile üye belediyelerimizin sınırları dâhilindeki turizm belgeli konaklama tesisleri ve deniz turizm tesisleridir.

Birliğimiz; turizm sektörü temsilcileri ile birlikte hareket ederek hizmet kalitesinin yükseltilmesi, sorunların belirlenerek çözüm yollarının bulunması ve tanıtımda uzman kadrolarla kalıcı çalışmaların ortaya konulması amaçlanmaktadır. Ayrıca, İlimizin önemli tarihi, kültürel, doğal değerlerinin korunmasına ve tanıtılmasına yönelik ortak projeler hazırlanması, turizme ilişkin bölgenin dökümünün çıkarılması, geleceğe yönelik çalışmalarda istatistikî verilerin dikkate alınması; bugüne kadar yeterince değerlendirilmemiş ve alternatif turizm imkânı kabul edilen alanların eko-turizme kazandırılması amaçlanmaktadır.